Degu

Octodon degus

Družina: Octodontidae

Domovina: Čile, Andi, Peru, Bolivija, Argentina

Habitat: savane, gore

Velikost: 25 – 30 cm (dolžina trupa z repom)

Življenjska doba: 7 – 8 let

Hrana: semena, sadje, zelenjava, ličinke mokarjev, suh kruh

Razlika med spoloma: samica ima majhen izrastek pri sečni odprtini, zadnjična odprtina je nekaj milimetrov vstran, vmes je vaginalna odprtina; samec ima velik izrastek pri sečni odprtini, zadnjična odprtina je približno 1 cm oddaljena od sečne odprtine.

Značilnost: aktiven čez dan, izločajo malo urina in suhe iztrebke, ki nimajo neprijetnega vonja

Pogoji v gojišču: T = 22 ºC

Za povečavo klikni:

 

 

Spletno mesto za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih.

escort bayan